15 Ekim 2011 Cumartesi

BAŞMELEK URIEL MEDİTASYONU- Yardım meleği:

 

BAŞMELEK URIEL MEDİTASYONU- Yardım meleği:


BAŞMELEK URIEL MEDİTASYONU- Yardım meleği: - 1




“Yardım Meleği”. anlamına gelen bu başmelek hayatımıza ilahi ışığı getirir. Acı hatıraları yok edip, geçmişin acı ve ağır yüklerini ortadan kaldırır. En ağır hayal kırıklıklarımızı en büyük sevinçlere dönüştürmede bize yardımcı olur. Uriel affedememezlik ve hoşnutsuzluklarımızı bertaraf eder. Çağırıldığında Uriel ve onun grubuna dahil olanlar size huzur getirmek için yardımınıza koşarlar. Uriel sizin sevgiyle dolmanızı sağlar. Bu sevgi negatif unsurları yok edecek kadar güçlüdür. Kendi enerjinizin hakimi olmak için onu hayatınıza davet ediniz. O çok hareketli bir melektir. Kesin adalet ve pişmanlık duygularıyla bağlantılıdır. Yakınınızda olduğu zaman menekşe, indigo, eflatun ve gümüşi parıltılar görebilirsiniz.
Bazen kurtuluş başmeleği olarak anılan Uriel kalbin yolunu ve saf sevginin ateşini öğretir. Uriel’den geçmişin acılarını silmesini dileyin. Kalbinizin ve zihninizin kendinize ve başkalarına karşı olan eski affedememezliklerini azaltacak,hafifletecektir.
Uriel’in alev tutan açık bir el şeklindeki sembolü, insanlığa büyük bir armağan sunar. İşte Tanrı’nın hizmetinde kalbi ateşleyen alev budur. Uriel bu sevgi alevini bütün ruhlara doğru uzatır. Bu sevgi alevi ile dolan ruhlar, yaratıcının planlarına kendilerini adarlar. Uriel’in sevgi alevi, Tanrı’nın ateşi, Tanrı’nın ışığı düşük vibrasyonları ruhsal anlayışı asimile eden frekanslara dönüştürerek hissi ve zihni anlayışları arındırır.

Uriel’in ilişkili olduğu gezegen sevgiyi sembolize eden Venüs’tür. Uriel karmaşık durumlara ahenk getirmenin ustasıdır. O sizi bir kriz sırasında bir iç huzurun ortasına yerleştirmeye yardım eder. O ayrıca zelzele, kasırga, su baskını gibi doğal afetler sırasında tehlikeyi azaltmak ve önlemek hususunda da yardıma hazırdır. Bu gibi dönemlerde güvenli yerlere ulaşmanız için size rehberlik eder. Hayatınız ne zaman baş edemeyeceğiniz buhranlı bir döneme girerse Uriel size yardımcı olacaktır. Böyle bir durumda şunları söyleyin: ”Uriel, lütfen bu durumda ahenk ve huzur bulmamda bana yardımcı ol. Yaptığım hataların etkilerini yok etmek için yardımlarını diliyorum.”
İşler yolundan çıktığı zamanlarda zihninizi dinlendirip, aklınızı rahatlatması için Uriel’e imkan tanıyın. Örneğin mali durumunuz veya gönül işleriniz doğru gitmeyen zamanlarda, Uriel size salim kafa ile düşünebilmeniz, problemlerinize sakin, berrak ve derli toplu bir zihinle çare bulabilmeniz için yardımcı olur. Sallantılı bir hayat değişikliğine uğradığınızda Uriel’den önünüzdeki yolu düzlemesini rica edin. İşvereninizle, birlikte çalıştıklarınızla veya müşterilerinizle bir sorununuz olduğunda Başmelek Uriel’i yardıma çağırınız. Size mucizevi bir şekilde yol gösterecektir. Herşeyden önce herkes neye ve niye kızmış olduğunu unutacaktır. Bazen sorunlarımızı kendimiz yaratırız. Uriel bizi bu kendi eserimiz olan buhranlardan kurtarabilir.
O, amaç ve rüyalarımızı gerçekleştirmede bir vasıta rolü oynar. Üzerinde uğraştığınız herhangi bir şeyde Uriel’den size ortak olmasını dileyin. O, size fikirler ilham edecek, cesaretlendirip, motivasyon sağlayacak ve ele aldığınız projelerin maddi desteğini belirlemede size yardımcı olacaktır.
Başmelek Uriel geleneksel olarak “Toprağın meleği” addedilir ve tabiatla iletişime yardım eder. Maddi ve dünyevi sorunlarda yardım talep edilebilir. Uriel ekoloji meleğidir. Tüm dünya ilimleri ile dünya üzerindeki tüm hayatlar arasında mevcut ara-ilişkilerin meleğidir.
Kendisi ayrıca tabiattaki ruhları; toprak, ateş, hava, su gibi tabiatın güzelliklerine çok şey katan unsurları barındıran perileri ve cinleri de kontrolünde tutar.

SUÇTAN ARINMAK VE İNSANLARI AFFETMEK
Suç, pişmanlık ve keder sizi engelleyen, köstekleyen unsurlardır. Bağışlamak,sadece kendinizi değil başkalarını da bağışlayabilmek çok güçlü bir özelliktir. Suç çok yıkıcı bir eylem olup, olumsuzluğa ve hayal kırıklığına yol açar. Bütün hatalarınız, yarım kalmış vaadleriniz ve tutulmamış sözleriniz için muhakkak kendinizi bağışlayınız. Bağışlamak zihinsel ve ruhsal gelişmeyi destekler. Hepimiz hayatımız boyunca yaralar almış, şu veya bu şekilde bir başkasını incitmişizdir. Hepimiz insan olduğumuz için zaman zaman ani hükümler ve kararlar vermiş sonra da bunlara pişman olmuşuzdur. Önemli olan herkesin pek kolay olmasa da elinden gelenin en iyisini yapmasıdır.
Başkalarını bağışlamak kolay değil fakat gereklidir. Bağışlayıcı olmak bize geçmişteki dertlerimizi unutturur. Bu, bir ruhsal eylem, acılardan ve uzun zamandır sırtımızda taşıdığımız kızgınlıklardan kurtulma yoludur.
Bize zarar veren bir kimseyi bağışlamak “onun bize yaptıklarını affetmek veya aynı şeyleri tekrar yapmasına izin vermek” anlamına gelmez, bağışlamanın anlamı bir kimse bizi ne kadar incitirse incitsin onun işlediği suçun ve bize tattırdığı acının tekrarını, dönüşümünü af ve arınma ile durdurmaktır.
Uriel bir kimseyi bağışlamak suretiyle, duygusal yaraların iyileştirilmesi ve oksinlerinin bertaraf edilmesinde size yardımcı olabilir. Acılarınızı, kederlerinizi huzur duygusu ile değiştirmeye istekli olmalısınız. Uriel’in karmik borçlarımızı çözüp, hatalarımızdan ders almayı öğrettiği de bilinmektedir. O bize istikrar, atalarımızdan edindiğimiz miras ve kehanet gibi konularda yardımcı olur.
Geceleri yatmazdan önce şunları söyleyin: “ Uriel, lütfen bu gece rüyamda beni ziyaret edip, bu zehirli durumdan kurtar.”

BAĞIŞLAMA EGSERSİZİ
İnsanlar hayatlarında bir çok metafizik yükler, bagajlar taşırlar. Suç ve aldığınız yaralar ne size, ne de sorununuz olan kişiye yardımcı olur. Sırf kendinizi doğru sanıp, asla gelmeyecek bir özrü beklemeyin. Kızgınlığa ve hayal kırıklığına bel bağlarsanız, huzurunuzu bir başkasının ellerine bırakırsınız.
Baş etmeye cesaret bulamadığınız suçlar ve bağışlayıcılıklar için işte size bir fırsat. Yapılacak iş bir veya iki saatinizi alır, ama çok etkilidir.
Size herhangi bir şekilde zarar vermiş, sizi kırmış olan herkesin ama herkesin bir listesini çıkarın. Kendinizi de listeye dahil etmeyi unutmayın.
Bağışlamaya hazır olmadıklarını düşünen kimselere özellikle değinmek gerekir. Bizleri çok seven kişiler bile bizi kırar ve bize ihanet edebilir. Bu onlara hayatınız boyunca diş bilemeniz ve kızgınlık duymanız analmına gelebilir mi? Dileriz gelmez. Eğer böyle olumsuz hisler duyarsanız, bir başkası tarafından bağışlandığınızda neler hissettiğinizi düşünün.
Kendi hata ve eksiklerimizi görmek başkalarını bize neler yaptığını görmekten daha acı verir. Sorunlarımızın kabahatıini başkalarına yüklemek çok daha kolaydır. Ama kabul edelim ki hepimiz insanız ve hata yaparız.
İkincil olarak da hayatınızda isteyerek veya istemeyerek incittiklerinizin bir listesini çıkarın. ( Bu bir suçlama oyunu değil!)
Sonra listedekileri teker teker, isim isim ele alın. Her şahıs için şunları söyleyin: “Seni bağışlıyor ve hayatımızın her boyutunda birlikte yüklendiğimiz karmik enerjiden arındırıyorum. Sana yürüdüğün yolda sevgi gönderiyor ve hayır duaları ediyorum.” Hayal kırıklıklarınız, bağışlayıcı olamamanız ve kırgınlıklarınızdan kurtulmak için Başmelek Uriel’i yardıma çağırın.
Bu iş biraz zaman alır ama çok etkileyici ve güçlüdür. Kendinizi serbest bırakıp yola devam edin. Eğer hala bağışlamada sıkıntı çektiğiniz kimseler varsa o zaman aşağıda değinilen “negativite ve konularından arınmak” bölümünü uygulayınız.

NEGATİVİTE VE KONULARINDAN ARINMA
Doğaya gidip bir taş, yaprak veya tabiatta var olan bir cisim alın, ve onlara olumsuz durumlar veya konuları sizden devir alıp almayacaklarını sorun. Evet veya hayır şeklinde bir cevap alırsınız. Evet cevabı alırsanız, o cismin ruhuna teşekkür edip, cismi yatağınızın yanıbaşına koyarak ondan uyuduğunuz sırada şüpheleriniz, hüzünleriniz, bağımlılıklarınız vs sorunlarınızı gidermesi için dilekte bulunun, dua edin.
Sabah uyanınca o cisme dokunmayın. Bir kağıt parçası alıp, cismi ona sarın ve civardaki bir deniz, göl, gölet veya dereye atarken şunları söyleyin:”Bunu sonsuza dek arınması ve temizlenmesi için tabiata yolluyorum”. Sonra cismi suya atın.

SUÇTAN ARINMAK VE DİĞERLERİNİ BAĞIŞLAMA İÇİN MEDİTASYON
Bu bazı kimseler için zor bir meditasyondur. Fakat size sağlayacağı huzur vaktinize değecektir. Size acı veren anılarınızdan sıyrılmak için bu uygulama size zor gelirse, o zaman bunu kısım kısım uygulayın.
Başkalarının sizi bağışlamaları dileği ile işe başlayıp, sonra bir başka meditasyon sırasında kendi kendinizi bağışlamayı dileyip daha sonra da başkalarını bağışlayın.
Sakin bir yer bulup, rahatça uzanın. Bacaklarınızı ve kollarınızı çaprazlamayın. Nefesinizi içe çekin,havayı dörde sayana kadar içinizde tutup, dörde sayana kadar dışarı verin. Sonra dörde kadar nefes almayın. ( Buna dörtlü nefes uygulaması denir.) Bu uygulamayı yaparken bütün streslerinizin bedeninizi terkettiklerini hayal edin.
Rahatlamanın benliğinizin bir parçası olduğunun farkına varın. Aklınıza sizi rahatsız edecek bir düşünce gelirse ondan kurtulun. Düşüncelerin zihninize takılmasını önlemek için gerginliğe girmeyin, onlardan bir sonraki nefes alışverişinde kurtulabilirsiniz.
Bu nefes alıp verme tekniğini üç kez tekrarladıktan sonra, bu şekilde solumaya tüm meditasyon boyunca devam edin.
Egonuza sol omzunuza geçip oturmasını ve meditasyon boyunca sadece bir gözlemci olabileceğini söyleyin. Meleklerinizi, rehberlerinizi desteğe çağırın.
Yaratandan aşağıya koruyucu bir ışık huzmesi göndermesini talep edin. Bu huzmenin sizi koruyucu bir parıltıyla sardığını izleyin.
Artık içinizdeki sıkıntıları atmaya hazırsınız. İçinizden şunları söyleyin:
“Başmelek Uriel lütfen şimdi bana gel ve beni bütün suçlarımdan arındır, ve bana yanlış davrananları bağışlamama yardım et”. Başmelek Uriel hemen yanınızda ve yardıma hazır olacaktır.
Kalbinizi dolduracak şekilde nefes alın. Ne kendinizi ne de başkalarını bağışlayamamış olmanın getirdiği barikatları, acıları hissedin. Kapalı tuttuğunuz kalbinizin yarattığı baskılı, sıkıntılı, hisleri yaşayın.
İçinizden Başmelek Uriel’in gelip kalbinizin kapılarını açmaya yardımcı olmasını dileyin. Kalp merkezinizin bağışlayıcılığa açılışını hissedin.
Başkalarının da bağışlayıcı olmalarını istemeye hazır olun. Başmelek Uriel’e şunları söyleyin: ”Başkalarını incitecek ve onlara zarar verecek çok şeyler yaptım. Onlara ihanet ettim, onları terk ettim. Kendi acılarım, korkularım ve karmaşalarım yüzünden bilerek veya bilmeyerek onlara acı çektirdim. Başkalarını nasıl incittiğimi bana teker teker göster.
Uriel’in başkalarını nasıl incittiğinizi zihin gözünüzle size göstermesine imkan verin. Kendi korku ve karmaşalarınızla başkalarına nasıl acılar yaşattığınızı görün ve hissedin. Kendi dertleriniz ve vicdan azabınızı hissedin ve onlara sahip olun. Uriel’in her şahsın görüntüsünü önünüze getirmesini izleyip, onlara şunları söyleyin: ”Bilerek veya bilmeyerek acı çekmenize neden olan yaptığım her şey için beni bağışlamanızı diliyorum. Düşüncesizlik, kızgınlık ve karmaşadan kaynaklanan söylemiş olabileceğim her söz için beni bağışlamanızı rica ediyorum”.
Bu sözleri Uriel’in size teker teker getireceği her şahıs için tekrarlayın.
Bağışlanmanızı diledikten sonra herkesi biraraya getirin ve Uriel’in onları Tanrı’nın arındırıcı parlak beyaz ışığında yıkayışını hissedin. Arta kalmış sorunların ışığa doğru akıp gitmelerini, arınmak ve biçim değiştirmek için yok oluşlarını izleyin.
Bu hatırlamalar esnasında vücudunuz gerilmiş olabilir, konuya tekrar odaklanın. Sonra hislerinizi yaşamak için bir kaç dakika bekleyin ve daha sonra onları salıverin gitsin. Şimdi gevşeye rahatlamaya odaklanın.
Başmelek Uriel’den anılarınız arasında yer alan gergin veya yaralanmış bölgeleri tedavi etmesini, iyileştirmesini dileyin.
Birkaç dakika gevşedikten, dinlendikten sonra yavaşça ve kalbinizi dolduracak şekilde nefes alıp, verin.
Başkalarını da bağışlamaya hazır olun. Başmelek Uriel’e şunları söyleyin:” Başkaları tarafından bir çok şekilde düşünce ile sözle veya fiilen istemeden veya kasıtlı olarak yaralandım, incitildim, istismara uğradım ve terk edildim”.
Başmelek Uriel görüntüleri size teker teker verecektir. Geçmişteki hatalarınızdan duyduğunuz üzüntüyü hissedin ve eğer kalbiniz hazırsa bağışlama yoluyla bu yüklerden kendinizi kurtarabileceğinizi bilin.
Uriel’den bağışlanmanızı rica edeceğiniz kimselerin görüntülerini önünüze getirmesini dileyip, onlara şunları söyleyin:
“Korku, acı, düşüncesizlik, karmaşa veya kızgınlık gibi nedenlerle beni incittiğinizi veya bana zarar verdiğinizi anlıyorum. Bunu şimdi görebiliyorum. Hazır olduğum kadarıyla size bağışlama sunuyorum. Bu acıyı uzun zamandır taşıdım. Bu nedenle size affedişimi sunuyorum. Sizi bağışlıyor, zamanın tüm kesimlerinde birlikte ürettiğimiz bütün karmik enerjilerden sizi arındırıyorum”.
Bunu Uriel’in size getirdiği şahıslar için birer birer tekrarlayın. Bağışlamanız tamamlanınca herkesi bir araya getirin ve Uriel’in sizi temizleyici, arındırıcı beyaz ışıkta yıkamasını izleyin. Arta kalmış sorunların ışığa doğru akıp gitmelerini, arınmak ve biçim değiştirmek için yok oluşlarını seyredin.
Bu anıların yaşanmasından dolayı vücudunuz gerilmiş olabilir. Tekrar fiziki bedeninize odaklanın, yavaş ve derin nefes alıp,verin. Hislerini yaşamak için bir kaç dakika bekledikten sonra onları salıverin gitsin. Şimdi rahatlamaya, gevşemeye odaklanın. Başmelek Uriel’den anılarınız arasında yer alan gergin veya berelenmiş bölgeleri tedavi etmesini, iyileştirmesini dileyin. Bir kaç dakika gevşeyip, dinlendikten sonra kalbinizi dolduracak şekilde nefes alıp vermeye odaklanın. Arınmayı hissedin ve Başmelek Uriel’den içinizdeki boşlukları Tanrı’nın sevgi dolu beyaz ışığı ile doldurmasını dileyin. Kendinizin bu pozitif enerji ile dolduğunuzu farkedin. Eski kızgınlıklar, kırgınlıklar ve acıların dönüp girebilecekleri hiç bir açık kapı ve boş yer bırakmayın.
Şimdi kendi zihin gözünüzle Başmelek Uriel’in elinde kalp şeklinde bir hediye kutusu tutmakta olduğunu görün. Bu hediye kalbinize yerleştirilmiş olup, Başmeleğin sizinle olan bağlantısını hatırlamanızı sağlar. Kalp, güzellik ve yaratıcılığın akarak giriş yaptığı ana kapıdır. Kalbinizdeki hediye kutusu Uriel’in bağışlayıcılık, güzellik, takdirkarlık ve yaratıcılık melekelerinin korunduğu yerdir.
Ayaklarınızdan toprak anaya uzanan kökleri hayal edip, kendinizi topraklamaya ve merkezlemeye odaklayarak, derin ve yavaş nefes alıp verin. Sonra kendinizi tedricen ve yavaşça bilinçli hale getirip, gözlerinizi açınız.

 
ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder