15 Ekim 2011 Cumartesi

Paraya Bakış Açınızı Değiştirin!

Paraya Bakış Açınızı Değiştirin!
   

Finansal özgürlüğünüzü henüz kazanamdıysanız nedeni büyük ikramiyenin size çıkmaması değil paraya bakış açınız olabilir. Para kazanmanın 1001 yolu olduğuna dikkat çeken uzmanlar zengin olma yolunda en önemli faktörün bakış açısı olduğunu söylüyor....

TEK YOL LOTO DEĞİL

Para kazanmanın tek yolu Süper Loto ya da piyango değil.

Ünlü girişimciler, para kazanmak için gereken gücün kişinin içinde olduğunu ve yapılması gerekenin insanın ne istediğine tam olarak odaklanması olduğunu belirtiyorlar.

Para kazanmanın bin bir yolu var. Yeter ki ne istediğinizi bilin. Ünlü girişimcilere göre paraya ulaşma konusundaki en önemli faktörü kişinin paraya bakış açısı oluşturuyor. Anne ya da babanızın cimri, savurgan ya da tutumlu olması bile ileride sizin ne ölçüde paraya ulaşacağınızı etkiliyor. Endişelenmeyin, henüz geç değil. Doğru bir finansal model oluşturulduğu takdirde paraya ulaşmak hiç de zor değil.

İşte uzmanların tavsiyeleri:

1. Hayatınızla ilişkili olarak paranın psikolojisini göz önünde bulundurun

Geçmişinizi düşünün ve mevcut finansal başarınıza bakın. Çocukluğunuzda ’’para tüm kötülüklerin anasıdır’’ ya da ’’para ağaçta yetişmez’’ türünden laflarla yetiştirildiyseniz işiniz biraz daha zor. Sizin başlangıç noktanız, finansal modelinizi gözden geçirmek olmalı.

2. Zengin olmak istiyorsanız, zengin biri gibi düşünmeye başlayın.

Başarılı girişimciler diğer girişimcilerden daha farklı davranırlar. Onlar da herkes gibi korku ve endişe duygularını tadarlar fakat korkuya karşı direnirler. Tek yapmanız gereken Donald Trump ya da Richard Branson gibi başarılı girişimcileri gözlemlemek ve geçmişte ne kadar kaybetseler de yeniden kazanmak için tüm güçleriyle ayağa kalktıklarını görmek.

3. Finansal model nasıl değiştirilir?

Öncelikle paraya karşı tavrınızı test ettiğiniz geçmiş tecrübelerinizi yazın. Anneniz ya da babanızın savurgan, tutumlu ya da cimri olması sizi nasıl etkiledi? Büyükleriniz para yüzünden kavga ederek mi ayrılmıştı, akranlarınız arasında hiç fakir olduğunuz hissine kapıldınız mı, kendiniz için bir şeyi başarmak adına bir şeyi taahüt ettiniz mi?

4. Dünyaya hayat dolu bakın

Düzenlenmiş finansal modelinizle birlikte , paranızı daha iyi yönetebilmek için amacınıza uyan farklı banka hesapları yoluyla kişisel giderlerinizi gözden geçirin.

Paranızı ayrı hesaplarda değerlendirin böylece ihtiyacınızdan fazlasını harcamamış olacaksınız. Örneğin, zorunlu gereksinimler (yüzde 55), eğlence (yüzde 10), hayır işleri (yüzde 5), finansal özgürlük (yüzde 10), uzun dönem harcamalar (yüzde 10), eğitim ( yüzde 10) ...

5. En büyük amaç - finansal özgürlük

Birbirinden bağımsız çalışan sistemleriniz olmadığı sürece hiç bir iş uzun dönemde büyümeyecektir. İyi olduğunuzu düşündüğünüz veya sevdiğiniz bir işte para yaratmaya çalışın. Hiç bir işte iyi değilseniz iyi olmak için kendinizi geliştirin. Kendinizi eğitin, başarılı kişilere danışın, okuyun, seminerlere ve eğitimlere katılın.

ENDÜSTRİYİ SARSIN

Uzmanların ipuçlarına ünlü girişimci Richard Branson’ın da üç tavsiye ekliyor.

- ’’Eğer bir iş kuracaksanız, diğer insanların yaşamlarında bir değişiklik yaratacağınızdan emin olun ve endüstriyi sarsacak bir ürün ya da hizmet üretin.’’

- ’’Çevrenizi muhteşem insanlarla donatın, insanları motive etme konusunda başarılı olun, sadece insanları eleştirmeyin, onları biraz da övün.’’

- ’’ İşinizi pazarlayacağındanızdan emin olun.’’

Alıntı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder