28 Mayıs 2013 Salı

DİLEDİĞİNCE VE NE DİLEDİĞİNİ BİLEREK YAŞA!

 DİLEDİĞİNCE VE NE DİLEDİĞİNİ BİLEREK YAŞA!

Yokluk ve varlık hatta her şey sadece dilimizin ucunda. Dilediğimize Ol dediğimizde olduracağımızın ne kadar farkındayız.
Olmasını istediğinize ne kadar uzak olduğunuzu düşünür, bu düşüncenize ne kadar çok inanırsanız o kadar yaklaşamaz ve uzağında kalırsınız. Dilimizin ucuna gelen ve sürekli terennüm ettiklerimiz, hayatımıza yansıyanlardır. 
Evet yıllarca yaratım gücümüz olmadığına inandırıldık. Yıllarca kişiliğimizi, yeteneklerimizi ortaya çıkarmaya çalışırken bastırıldık. yıllarca korkutulduk ve sonra korkularımızla yaşamayı doğru sandık.

Başkaları varken biz yapamazdık. Onlar güçlüydü,biz güçlü değildik. Biz suçlandık ve suçlandığımız kadar suçlamaya başladık
"Hayat çok kolay, çok keyifli geçiyor" diyenlerin yüzüne küfür ediyorlarmış gibi kızgınlıkla baktık.. Hayattan keyif alanlara, neşeli insanlara, hayatla dalga geçtikleri ve ciddiye almadıklarını düşünüp kızdık, uyarmaya çalıştık.
Kendimizi tanıyamadan, yaptıklarımızın farkında olamadan daha, başkalarını tanıdığımızı iddia ettik. Diğerlerinin yaşamları, yaptıkları ve düşündükleriüzerinde hüküm kurmaya, ahkam kesmeye bayıldık.
 Bazen olanın bitenin farkında olmaya başlayanlarca uyarılmaya çalışılsakta yine suçu başkasına atmak istedik. Çünkü suçlanmaktan korktuk.
"Bize öyle öğretildi." dedik Onların istedikleri gibi davranmazsak sevilmeyeceğimizi ve onaylanmayacağımızı düşündük.
Duvara sıkıştığımızda, yaptıklarımız çoğalarak karşımıza çıkmaya başladığında kaçacak delik aradık. Ama köşeye sıkışmıştık.artık kaçacak tek yerimiz yine kendimizken biz birilerinin bizi anlaması için savaştık, kavga ettik.
Oysa çözüm sevgidir. Oysa çözüm kendini bilmektir. Oysa çözüm kendinle ilgilenip, kendini farketmekte yatar. Kendini tanıyarak yolunu tıkayanın yine kendisi olduğunu anlarsa insan,hayat çok keyifli, sevmek ne kadar güzel, akışta ol! diyenlerin ne demek istediğini de anlama.ya başlamış demektir. 
Akış zannetmelerinden vazgeçmektir. Akış olana bitene kızmak yerine kabul edip, o öyle güzel diyebilmektir. Akış senin gerçekten dilediğine ulaşabileceğin yolu keşfetmek, o yolda olduğunu bilmek, itiraz etmeden, acaba demeden, tereddüt etmeden, ulaşacağına inanmak ve  ulaştığını gördüğünde Çok şükür deyip, akışın mucizelerini takdir ve sevgiyle karşılayabilmektir.
Akış Sevgiyle olur. Akışta endişe yoktur. Akışta acaba yoktur. Akışta direnç ve çekişme olmaz. Akışa karşı gelinmez. Akış halinde iken durulmaz. Aktığın yerin doğru yer olduğuna inanıp teslim olduğunda dilediğin senindir. 
Hayat senindir. Hayatı dilediğin gibi yaşamk senin özgürlüğündür. sınırlarını kaldır. yolunu aç ve engel gibi gördüklerini senin yeterliliğin ve sevginle değiştirebileceğini farket. dilediğince yaşa. Dilediğin gibi yaşa.. Zaten öyle yaşıyorsun. 
O halde ne dilediğini bil ve bilerek yaşa !

F. Handan SENAN

 
 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder