15 Temmuz 2013 Pazartesi

İslam Dini Allah Sevgisine yakın Olmak,İnsanolmanın ve İnsanlığı Sevmenin Erdeminde Gizlidir.

İslam Dininde şu an farz olarak yapılan her ibadet bize asıl yapmamız gerekleri anlatan birer semboldür.


Abdest almak ve oruç tutmak:
 

İçini ve Dışını olumsuzluklardan arındırmak, Arınmaktır. Müslüman abdest aldığında bedeni arınır. Oruç tuttuğunda 11 ay bedenini en az 3 öğün tıka basa doyuran Müslüman İslami bir Detoksa Arınmaya girer. Özellikle kinden dedikodudan öfkeden ve Nefretten Arınmak allahın kullarından en büyük beklentisidir. Sokaktan eve gelen çocuğunu anne banyoya sokar ve üstünü değiştirip her yerini yıkar paklar. Herkes dışarıdan eve geldiğinde önce banyoya girer, dışarıda giydiği elbiseleri çıkarır elini yüzünü, ayağını yıkar. Ama o gün insanlar hakkında düşündükleri, söyledikleri, duyduklarını temizlemek aklına gelmez. Oysa İnsanın bedenini kirinden pasından arındırması nasıl gerekliyse, ruhunu iç dünyasını da kinden, hasetten, dedikodudan, nefretten arındırması, soyutlaması gerekir. bunu yapabilen Allah'ın saf Sevgisine yaklaşır. Çünkü O nun yüreği de saflaşmıştır.
Namaz Kılmak: Gün içinde beş vakit arasında kalan sürelerde Kişinin yaptıklarını gözden geçirmesi ve söylediği yaptığı, düşündüğü ne ise onların ne olduğunu farkedip arınabilmesi için iyi bir fırsattır. Günah ve cehennem azabı korkutması ile insanlar ya yapmaz veya korkuyla yapıp ne yaptığını ve neden yaptığını bilmeden tekrarlar durur.
 

Kurban Kesmek: Kurban Kesme öyküsünde özellikle erkek çocuk istemenin, çocukları kız erkek diye ayırmanın vebalini, ağızdan çıkan her sözün yerine er ya da geç getirileceği ve o nedenle her sözümüzü iki kulağımızla işiterek söylememiz gerektiğini yoksa ağır bedelleri olduğunu anlatır. Verilen her sözün karşılığı mutlak vardır.
 

Hacca Gitmek: İnsanın İnsanla buluşması ve BİR OLDUĞUNU  anlaması içindir.İslam dininde bebek doğduğunda beyaz kundağa sarılır, ölürken beyaz kefene sarılır. Hacca gidenler içinde beyaz ihram şartı vardır. Beyazlık saflıktır. Beyaz her rengin birleştiği tek renktir. Orada herkes hem ayrı ülkelerden gelmiş, ayrı cinsiyet ve ayrı yaştadırlar ama aynı zamandaBİR ioluştururlar. Haccın Sevabı BİR i anlamaktaİnsanolmakta gizlidir. 
İslam Dini Allah Sevgisine yakın Olmanın, İnsan olmanın ve İnsanlığı Sevmenin Erdeminde Gizlidir.

F. Handan SENAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder