13 Haziran 2013 Perşembe

ZALİMİN ZULMÜ VARSA, SEVENİN ALLAHI VAR!


Kuluna zulmedenin Allah katında yeri olmaz



Allah, sevenden yanadır. Ağacı, kuşu, böceği, insanı seveni sever Allah! Kuluna zulmedenin Allah katında yeri olmaz.
Tarihten bu güne, kendinden, kendi çıkarından başka kimseyi düşünmeyen Liderlerin durumu malumunuz. O liderlerin hemen hepsi, halkı sindirmek, kendilerini sevdirmek için Dini kullandılar. Din Allah, Tanrı diyenler halkı sindirmek adına zulme uğrattılar. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Dünyadan göçene dek tüm yapılanların bedeli ödenir. Zalim Liderler, Diktatörler, faşistler, halka yaptıkları zulmü fazlasıyla çekerek dünyadan göç ettiler.
Bu dünya yalan dünya! onlar yalan olduğunu biliyorlardı ama inanmak istemediler. Zulümle kazandıkları, halkın sırtından edindikleri mal mülk ve serveti yanlarında götüremediler. Gelmiş geçmiş tüm liderlerin, Saddam' ın, Kaddafi' nin çocuklarına kalmadı o servetler. Hatta Saddam la Kaddafi nin çocukları babalarından bir gün fazla harcayamadılar.
Bu dünya oyun sahnesi, aynı zamanda sınav yeridir. Her günümüz ve her anımızda kendimizi tanımak ve kanıtlamak için sınavlar yaşarız. Bu sınav İnsanlık ve Sevgi Sınavıdır.
Sınavın geçer notu, yaşadığın anlara kattığın sevgi/ sevgisizlikle eş değerdir. Yüreğinde insanlara, hayata ve yaratılana olan sevgin ne kadarsa aldığın bedel o kadardır.
Sevgiyle yaşıyorsa allah' ın sevgisine yakın olur insan. Dünya denen oyun sahnesinde oynadığımız oyunun adı Sevgiyi Bulma ve Sevgiyle Tanışma oyunudur. Bu oyunun oyuncuları bizleriz.

Yüreğini, herkes ve her şey için sevgiyle doldurmayan kişiler Sevgiden nasibini alamayacaktır. Kendini Sevmeyen Kimseyi Sevemez. Kimseyi sevmeyeni allah sever mi? Allah sevgiden yanadır. allah sevenden yanadır. Her yaptığını sevgiyle yaptığına inanır Allah. İnsanın yaptığı, düşündüğü ne ise onu gönderir.
Zulmü seven zulüm görecektir. Parayı seven paralı, sevmeyi ilke edinen sevgi dolu bir dünyayı hakeder.
Yüreğini, herkes ve her şey için sevgiyle doldurmayan kişiler Sevgiden nasibini alamayacaktır.
Halkı sevmeyen liderlerin sevgiyle ilgisi yoktur zaten. Onlar para, mal mülke taparlar. Polisine halkı kırdıran liderin gönlünde sevgiyi aramak nafiledir. İnsan sevgiyi verdiği kadar ve hakettiğince alır.
Dünyayı iyileştirecek ve barışı getirecek sevgi dolu liderlere ihtiyaç vardır. Çünkü Sevgi Lütuftur. Sevgi İkramdır.
Yüreğinden sevgiyi yoksun etmeyenlerle karşılaşabilmek ve sevgiyi gönüllerde daha çok taşımak ve koşulsuz sevgiyle tanışmak gerekir.
Sınırsız ve koşulsuz sevgi İnsanlığı, güzelliklere ve iyiliklere taşır. Güzel günler İnsanlığı ve Doğayı sevenler için Belki Yarın Belki Yarından da Yakın.
F. Handan Senan

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder